Munkahelyi veszélyek 4. - Biztonsági kockázatok

Munkahelyi veszélyek 4. - Biztonsági kockázatok

 

Az alábbi cikksorozatban a munkakörnyezetben megtalálható veszélyek részleges listáját találja. Ennek az útmutatónak az a célja, hogy segítsen megérteni a veszélyek különböző kategóriáit, így magabiztosan azonosíthatja őket a munkahelyén.

Ezek olyan veszélyek, amelyek nem biztonságos munkakörülményeket teremtenek.

Például biztonsági veszélyek közé tartoznak a következők:

Tápkábelek, laza vagy kopott szőnyegek, kiömlések, jég stb.

Ezek mind megcsúszást, elcsúszást vagy elesést okozhatnak a munkahelyen, és fizikai és szellemi sérüléseket okozhatnak az alkalmazottnak.

Őrizetlen gépek.

A nem zárt, vagy nem megfelelően elszigetelt mozgó gépalkatrészek biztonsági kockázatot jelentenek, mivel az alkalmazottak súlyos sérüléseket és halálos baleseteket szenvedhetnek, ha véletlenül kapcsolatba kerülnek velük. Például a ruhák, a zsinórok, a haj vagy a testrészek becsípődhetnek, bele tekeredhetnek, beakadhatnak a működő gépekbe, és zúzódásokat, csonttöréseket, végtagok elvesztését, fejsérüléseket és halált okozhatnak.

Kopott és hibás zsinórok, kábelek vagy zsinórok.

Ezek áramütés, égési és tűzveszélyt jelenthetnek. Az áramnak való kitettség a magasból való esést is eredményezheti. Például, ha egy alkalmazott elektromos áramütést szenved, miközben a létrán áll.

 

Megosztás