Munkavédelmi tanácsadás

A munkavédelemmel kapcsolatban számos, szigorú törvényi előírás és szabályozás van érvényben. A munkavédelmi tanácsadás területére szakosodott munkavédelmi cégek célja, hogy segítsenek megbízóiknak eligazodni a vonatkozó előírások útvesztőjében, annak érdekében, hogy biztonságos munkakörülményeket garantálhassanak munkavállalóik számára. A munkavédelmi tanácsadás gyakorta kéz a kézben jár a tűzvédelmi tanácsadással is.

De mit is jelent pontosan a munkavédelem?

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény értelmében a munkavédelem „a szervezett munkavégzésre vonatkozó munkabiztonsági és munkaegészségügyi követelmények, továbbá e törvény céljának megvalósítására szolgáló törvénykezési, szervezési, intézményi előírások rendszere, valamint mindezek végrehajtása.” A fenti törvény kimondja azt is, hogy a Magyarországon munkát végzőknek joga van a biztonságos és egészséges munkafeltételekhez. A munkavédelemre számos szabály vonatkozik, illetve a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is vannak kötelességei és jogai, az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításában.

A munkavédelmi tanácsadások célja, hogy az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtésében segítséget nyújtsanak, annak érdekében, hogy a munkahelyi balesetek, egészségkárosodások megelőzhetőek legyenek. A TSR Safety Kft. személyre szabott munkavédelmi tanácsadást biztosít kis-, közép- és nagyvállalatok részére egyaránt. A cégére igazított egyedi, teljes körű tűz- és munkavédelmi szolgáltatás keretében komplett megoldást dolgozunk ki, a munkavállalók biztonságának garantálása és az adott szakterületi szabályok betartásának érdekében.

Célunk, hogy a törvényi előírások, szabályok betartása mellett, az Ön vállalatának leginkább megfelelő gyakorlati módszereket dolgozzunk ki a biztonságos munkakörülmények megteremtésének érdekében. Cégünk munkavédelmi szakemberei segítségével biztosítja a munkavédelmi tanácsadást, a munkavédelmi szabályzatok és a munkavédelmi kockázatértékelések elkészítését. Amennyiben ügyfeleink igénylik, gyakorlati példákkal tűzdelt munkavédelmi oktatásokat is tartunk.

Munkavédelmi tanácsadás szolgáltatása mellett, megbízóinkkal karöltve közreműködünk a munkabalesetek kivizsgálásában, tartjuk a kapcsolatot a hatóságokkal, biztosítjuk az előttük való képviseletet és ügyintézést.

Munkavédelmi tanácsadásunk, vagy munkavédelmi oktatásunk során gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be a biztonságos munkavégzés érdekében betartandó szabályokat, valamint áttekintjük, hogy a munkáltatóknak és a munkavállalóknak milyen kötelezettségei vannak ezzel kapcsolatban.

A munkáltató köteles, többek között megfelelő munkaeszközöket, illetve utasítást és tájékoztatást adni a munkavállalóknak, valamint rendszeresen meggyőződni arról, hogy a munkakörülmények megfelelnek-e a követelményeknek. Szintén felelőssége biztosítani, hogy szükség esetén az elsősegély, a mentési és a tűzvédelmi feladatok ellátása érdekében a külső szolgálatok, szervek azonnal értesíthetőek legyenek.

Munkavédelmi oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállalók tisztában legyenek a biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel. Ez az oktatás rendes munkaidőben tartandó és szükség esetén megismétlendő.

A munkavállaló köteles, példának okáért biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotban megjelenni, és a munkavédelmi szabályok betartásával végezni a dolgát. Kötelezett továbbá a rendelkezésére bocsátott munkaeszközöket, egyéni védőfelszerelést rendeltetésszerűen használni, munkaterületén a rendet, fegyelmet és tisztaságot megtartani. Balesetet, sérülést, rosszullétet, üzemzavart vagy rendellenességet azonnal jelentenie kell a felettesének. Az előírt ismeretek megszerzéséig a munkavállaló önállóan nem foglalkoztatható.

 

A TSR Safety Kft. kedvező áron biztosít átfogó, prémium minőségű tűz- és munkavédelmi szolgáltatásokat, 0-24 órás rendelkezésre állás mellett.

Csatlakozzon Ön is számtalan elégedett partnerünkhöz és vegye igénybe munkavédelmi tanácsadás szolgáltatásunkat!